sábado, 16 de noviembre de 2013

'Refugi a les Rocoses', una comèdia tosca explicada com un conte d'hivern



Refugi a les Rocoses és una comèdia, una comèdia tosca. L'elecció del gènere no és baladí. La història d'aquestes tres dones, d'aquestes tres amigues que freguen els quaranta però que es mantenen a la vida com a eternes adolescents, necessita de la distància i, fins i tot, la crueltat d'aquest gènere per explicar, sense falsos sentimentalismes, una generació que és la meva generació.

La panoràmica distorsionada facilita la lliure mirada de l'espectador sobre una generació que va néixer als anys 70 i que ha crescut amb uns referents culturals comuns a un món reconeixible com a occidental. Una generació anomenada en el seu moment 'X' i que, hores d'ara, ja no és tan jove però continua aparentment perduda, xocant-se contra molins de vent imaginats com a gegants. Una generació que ha dipositat la major part de les seves il·lusions i esperances en la recerca de la felicitat a travès de l'èxit sentimental.

Refugi a les Rocoses pretén agafar a l'espectador des del minut zero fins al final de l'espectacle perquè vinguin a un món que pot semblar llunyà d'inici però que és més a prop del que pensem.

Us convidem a viatjar, doncs, a l'emoció, al riure, al plor i al patiment atrotinat d'aquest grup boig i alhora entranyable.

Benvinguts i benvingudes a les Rocoses, i que passi el que hagi de passar,

Laura Freijo

(*) Foto Óscar Chocano, rodatge trailer 3 novembre 2013


No hay comentarios:

Publicar un comentario